Съвършената Стилизация за Първо Причастие: От Венци до Аксесоари 0
Съвършената Стилизация за Първо Причастие: От Венци до Аксесоари

Модерна и удобна рокля за първо причастие е едно, но за да придадете на тоалета наистина уникален вид, обърнете внимание на елегантни и привличащи вниманието аксесоари. Какво да изберете за стилизацията на първото причастие, така че да изглежда изискано и в същото време впечатляващо? Разберете!

Венец за първо причастие - задължителен за специалното събитие Когато мислите за рокля за първо причастие за момиче, първата (и точна) асоциация за аксесоари към този стил е венецът за първо причастие. Но откъде идва той и как да го направите, така че да пасва най-добре на избрания тоалет?

Кратка история на венеца за първо причастие Венецът е главно украшение, което има своето начало още в древни времена. През този период той е бил плетен от клонки на мирта и носен в чест на богинята Афродита. С времето той стана символ на невинността, поради което най-често го носеха момичета и неженени жени.

Как венецът стана елемент на облеклото за първо причастие? Преди първата света причастие беше повод за „показване“ на по-богатите семейства. Пред олтарите доминираха богато украсени рокли за първо причастие за момичета, както и момчешки костюми от висококачествени материали. За да се върне скромният и чист характер на тържеството, парафиите започнаха да въвеждат униформени алби. Така венците за първо причастие се превърнаха в аксесоар, който добавя уникален вид на стилизацията.

Какъв венец за първо причастие да изберете - изкуствен или от истински цветя? Първата света причастие обикновено се празнува през май, когато природата е в разцвет с разнообразие от цветя. Ето защо в миналото беше обичайно да се създават венци за първо причастие от истински растения. Най-често се избираха рози (особено клонестите с малки цветове), гипсофила, карамфили, хризантеми, наречени дъбки, и конвалии.

Модата обича да се завръща и през последните сезони все повече се забелязва връщане към венците от истински цветя. Как да направите такъв аксесоар за вашата дъщеря? Въпреки че изглежда сложно, всъщност е доста лесно - изисква се само малко търпение и концентрация, и резултатите ще бъдат омайващи!

Какво ви е необходимо, за да направите венец от истински цветя?

Разбира се, цветя! Но за да не прекалявате, използвайте максимум два вида. По този начин ще запазите естествения вид на облеклото. Флористична тел от минимум 1 мм диаметър като основа за венеца. Най-добре е тя вече да бъде в зелено, за да не се налага допълнително да я маскирате. Точният обиколка на главата на детето. Планирате ли затворен венец? Проверете с кроячен метър размера на главата на детето. Прекалено голямата обиколка ще причини аксесоарът да пада постоянно на очите на вашата дъщеря, а прекалено малката ще я стяга неприятно. Сатенена лента. Добро решение за началото на приключението със създаването на венци са регулируемите аксесоари. В този случай най-подходяща е сатенената лента. Освен това такива свободно падащи ленти ще добавят романтичен и много женствен характер на цялата стилизация. Зелена флористична лента ще бъде полезна за маскиране и свързване на краищата на цветята. Флористичен лепило ще използвате, когато искате да добавите към венеца цветя с къси стъбла. Благодарение на него цветето ще остане на правилното място. Лепилото също ще осигури влажност, така че венецът да изглежда свеж за по-дълго време.

Когато става въпрос за венци от истински цветя, остава въпросът за правилното им съхранение. Ако се направи прекалено рано, ще увяхне и ще изглежда неелегантно. Какво да правите в такъв случай?

Готовият венец съхранявайте в хладилник в затворен контейнер. Имайте предвид, че не всеки вид цветя издържа еднакво дълго. Ако искате вашата дъщеря да се радва на венеца още на следващия ден или планирате да го подготвите малко по-рано, изберете мирта или гипсофила. Избягвайте светлите рози - техните листенца най-бързо губят идеалния си вид.

Ако в треската на подготовката за първата света причастие нямате време да създадете такъв венец, можете да го закупите в изкуствен вариант. Такъв аксесоар винаги ще изглежда добре и със сигурност ще бъде по-траен от неговия жив аналог. Той също ще бъде красив спомен от това специално събитие.

Какво да изберете вместо венец за първо причастие? Вашата дъщеря категорично отказа да носи венец за първо причастие? Нищо не е загубено! Ако искате да украсите прическата й в този ден, има няколко други решения.

Диадеми за момичета Отлична алтернатива на венеца за първо причастие са декоративните диадеми за коса. Много от тях включват допълнителни апликации като перли, пайети, тюлени панделки или изкуствени цветя. Но помнете, че диадемата трябва да е съобразена с цялостната стилизация – най-добре е да я изберете в съответствие с цвета на избраната рокля за момиче за първо причастие.

Разгледайте сега наличните диадеми за коса за момичета от колекцията Zoya Fashion – КЛИКНЕТЕ ТУК.

Декоративни шноли за коса за момичета Ако сте се спрели на конкретна прическа вместо свободно разпуснати коси, добра идея за разнообразяването й са шнолите за коса. Нежни материални панделки, блестящи перли и пайети отлично ще подчертаят външния вид и ще помогнат да стабилизирате още повече цялата прическа.

Изберете от множество видове шноли за коса и създайте незабравима стилизация за първо причастие – КЛИКНЕТЕ ТУК.

Други аксесоари, които си струва да вземете под внимание при създаването на стилизация за първо причастие с рокля за момиче Какво още може да подчертае уникалния вид на вашата дъщеря по време на такава важна церемония като първото свето причастие? Добавете тези аксесоари към избраната рокля за първо причастие за момиче и се възхитете от ефекта!

Болеро Времето през май може да бъде променливо. Ето защо болерото не само чудесно допълва стилизацията за първо причастие, но също така защитава раменете на детето от студа. Освен това, такава дреха може да се използва и за други ансамбли, затова е добре да я имате „за всеки случай“.

Разгледайте наличните модели болера от колекцията Zoya Fashion и изберете идеалния модел за този специален ден – КЛИКНЕТЕ ТУК.

Чорапогащници, чорапи до колене При неблагоприятно време е добре да защитите не само детските рамена, но и краката. В този случай чудесно ще се справят момичешки чорапи до колене и чорапогащници за момичета. Модели с добавка на ангелски крилца или нежни панделки със сигурност интересно ще обогатят цялостната стилизация.

Разгледайте сега уникалните чорапогащници за вашата малка дъщеря – КЛИКНЕТЕ ТУК.

Чанти Полезен аксесоар за момичето по време на първото свето причастие е малка бяла чанта с деликатна презрамка или верижка. Тя не само ще допълни стилизацията, но също така ще бъде идеалното място за съхранение на кърпички, розарий или молитвеник по време на светата меса.

Ръкавици Това не е задължителен аксесоар, когато става въпрос за стилизация за първо причастие, но комунийните ръкавици със сигурност ще добавят елегантност и ще накарат вашата дъщеря да се почувства като малка принцеса. Струва си да се обмисли!

Нека денят на първото свето причастие на вашата дъщеря се превърне в незабравимо и специално събитие във вашия живот. В края на краищата това е нейният специален празник!

Публикувайте коментари (0)

Submit
нагоре
Sklep jest w trybie podglądu
Вижте пълната версия на сайта
Sklep internetowy Shoper Premium