Как да изберете облекло според характера на вашето дете? 0
Как да изберете облекло според характера на вашето дете?

Знаете ли, че такива черти като характер или личност на детето зависят, наред с други неща, от гените? Въпреки че не можете напълно да контролирате тези аспекти, е важно да помогнете за тяхното формиране и да им позволите да се изразяват още от самото начало! Детето, като всеки малък човек, има своите настроения и предпочитания, които не само трябва да се вземат под внимание при ежедневните решения, като например обличане, но преди всичко трябва да се уважават, подкрепят и развиват.

Научете как да съчетавате детските облекла, включително рокли за момичета, за да ги адаптирате към вашето дете по всички начини.

Защо е важно да позволите на децата да избират своето облекло?

Както казва Януш Корчак, „Няма деца, има хора”. Малките, макар да не знаят много и все още да не познават света, го учат главно чрез преживявания. Признавайки субективността на детето и давайки му право на решения в определени въпроси, вие формирате бъдещия независим и уверен възрастен. А всеки родител иска неговото дете да се справя добре в живота.

Затова позволявайте на детето си да взема някои решения и да изпитва техните последствия. Адаптирайте тези избори към неговата възраст. Първото може да бъде например съставянето на облекло за детската градина. Тази дейност ще позволи на детето не само да тества наличните опции, но и ще покаже, че неговото мнение има значение и ще го научи да изразява себе си.

Типове характери и съответстващи стилове на обличане

Най-важното е съвместното откриване на това, което е и което постепенно става вашето дете. Ето няколко примера за типове характери и съответстващи стилове на обличане, които ще позволят най-добре да се отрази какво се крие в душата на вашата дъщеря.

Сладка и радостна

Вашата дъщеря е квинтесенция на момичешкия чар. Има типично женски интереси, чувствителна е, изпълнена с страст и личен чар. Радост ѝ носи помощта на другите и развитието на нови хобита. Тя е деликатна и малко срамежлива.

В такъв случай най-добре е да се заложи на класически, момичешки модели. Сладки и радостни стилове, рокли за момичета, пълни с волани, тюл и пастелни цветове отлично ще отразят характера на вашето дете. Този вид комбинации на облекло са първите стъпки към женствените стилове!

Препоръчани стилове: романтичен, preppy, бохо.

Препоръчани модели рокли за момичета: Амелия, Нел, Матилда.

Бунтовничка

Такъв характер е пълната противоположност на предишния пример. Не понася наложените социални норми и постоянно се бунтува срещу тях. Повече прилича на момиче-томбой, което се измъква от общоприетите правила. Обича да върви по своите собствени пътеки и да пробва нови неща. Малко по-отдръпната към другите хора, но при по-близко опознаване е вярна и приятелски настроена.

Бунтовните характери не харесват шаблоните, обаче обичат да ги разбиват. Обичат да подчертават своята независимост и да се открояват на фона на обществото. Затова момичетата с такава личност ще се чувстват добре в ярки, цветни и леко излизащи от правилата стилове.

Препоръчани стилове: рок, хипи, винтидж.

Препоръчани модели рокли за момичета: Мила, Долорес, Имелда.

Пребойна

Тя е навсякъде, винаги готова да помогне и напълно ангажирана в своите действия. Душа на компанията, която ръси шеги наляво и надясно. Привлича хората около себе си и има чудесен контакт с тях. Няма проблем с намирането на нови познанства, дори води групата и я сплотява. Винаги усмихната, приятелски настроена и находчива – така накратко може да се опише вашето дете.

Облеклото на пребойната момиче трябва отдалече да говори, че именно с такъв характер се има работа. В такъв случай вашата дъщеря ще се чувства добре в интензивни цветове и блестящи тъкани. Така тя ще привлече вниманието и ще бъде в центъра на интереса, което толкова много обича.

Препоръчани стилове: глемър, етно.

Препоръчани модели рокли за момичета: Клои, Сузана.

Активна

Това е тип, който е много амбициозен и насочен към целта. Съсредоточава всички сили, за да постигне планираното – независимо дали става въпрос за победа в химическа олимпиада или успех в спортни състезания. Много ангажирана във всякакви активности, помощна и ефективна. Не отбягва приятелствата, но по природа е по-скоро интроверт.

За активното дете най-важни са комфортът и практичността на облеклото. Стилни анцузи, лекота на парижкия стил или класически комбинации ще позволят на детето да се облече удобно и в същото време да не губи енергията, необходима за следващите дейности (в крайна сметка вземането на решение за избор на стил също струва!). Освен това такива дрехи ще бъдат практични в почти всяка ситуация.

Препоръчани стилове: спортен, парижки, класически.

Препоръчани модели рокли за момичета: Ив, Диана, Силвия.

Разбира се, това са само няколко примера за това как може да обличате детето в зависимост от неговия характер. Отделните личностни черти могат да се различават и преплитат в случая с вашата дъщеря. В крайна сметка всеки човек е уникален, който открива себе си всеки ден. Затова експериментирайте и опитвайте нови модни комбинации, докато най-накрая не откриете стила, който най-добре отразява характера и предпочитанията на вашето момиче.

Публикувайте коментари (0)

Submit
нагоре
Sklep jest w trybie podglądu
Вижте пълната версия на сайта
Sklep internetowy Shoper Premium