Важността на първите обувки: Как да изберем правилно за нашите малчугани 0
Важността на първите обувки: Как да изберем правилно за нашите малчугани

Малки и сладки детски обувки често се избират от бъдещи майки като аксесоар за съобщаване на радостната новина до близките. Такива обувки обаче служат не само като символ на очакването за потомство, но преди всичко за защита на нежните крачета от студа. Но наистина ли са необходими? Какво е важно да знаете преди да купите първия чифт обувки за детето?

Кога да купим първите обувки за детето? Специалисти в областта на педиатрията и физиотерапията са единодушни – колкото по-късно детето започне да носи обувки, толкова по-добре. Първата година от живота на бебето е важен момент за развитието на костната и двигателната система. Затова в този случай най-добре е да заложите на боси крачета и пряк контакт с повърхността.

Въпреки това, понякога не можем да позволим на детето да остане без обувки. През есенно-зимния период краката се нуждаят от допълнителна защита от студа и дъжда или снега, когато чорапите не са достатъчни. Тогава е добре да се обърне внимание на бебешките обувки.

Какви са бебешките обувки? Бебешките обувки са вид обувки, създадени за деца от раждането до момента, в който започнат да правят своите първи стъпки (около 12–18 месеца от живота). Често служат като по-топла алтернатива на чорапите. Основната им задача е да осигурят подходящ топлинен комфорт при неблагоприятни метеорологични условия (особено за по-големите бебета, които не винаги искат да се разхождат в количката под одеяло).

Родителите често избират бебешки обувки за различни важни събития и специални поводи, като сватби, кръщенета, рождени дни или семейни празненства. В такива случаи тези обувки допълват детската стилизация (например с рокля за момиченце) и едновременно защитават крачето от студ и мръсотия.

Са ли необходими бебешките обувки за детето? Бебешките обувки не са задължителен елемент от оборудването за детето. Те са обаче полезни през зимата. Ако прекарвате повечето време у дома, позволявайте на малкото да изследва света с боси крака. През лятото също е добре да оставите детските крачета „да дишат“. Така ще се погрижите за правилното развитие на мускулите, костите и ставите му.

Как да изберем размера на първите бебешки обувки? Най-важното правило – никога не купувайте детски обувки „на око“! Бебешките крака често имат висок свод, затова е добре да пробвате всяка обувка.

За да измерите правилно размера, на лист А4 маркирайте най-далечните точки на стъпалото, след което проверете размера с линийка. Много магазини за обувки разполагат с подходящи инструменти, благодарение на които може точно да измерите дължината на стелката.

Не забравяйте също да не избирате обувки „на стегнато“. Детското стъпало расте всеки ден, затова е добре да има известно пространство в обувката. Контролирайте също размера на всеки 3 месеца и проверявайте дали обувката не притиска стъпалото.

На какво да обърнете внимание при избора на бебешки обувки? Разбира се, външният вид на детските обувки е много важен. Ако обаче искате да се погрижите адекватно за здравето и профилактиката на краката на детето, трябва да вземете предвид още няколко аспекта, свързани с бебешките обувки.

Материал. Добре е бебешките обувки да бъдат изработени от дишащи тъкани. По този начин ще предотвратите изпотяването на малките крачета и следователно дразненето на кожата. Подходящо шиене. Въпреки че може да изглежда неочаквано, правилната форма на обувката има огромно значение за комфорта при употреба. Внимателно разгледайте шевовете, за да се уверите, че обувките не стискат краката и глезените на бебето. Лекота и еластичност. Бебешките обувки трябва да бъдат като втора кожа за детето. Колкото по-малко твърди са обувките, толкова по-добре! Подходящо закопчаване. Така обувките няма да се плъзгат или падат. Най-добрият вариант в този случай са моделите с велкро, при които лесно може да регулирате закопчаването. Не твърде голям размер. По-рано споменахме, че не трябва да купувате обувки с точен размер, но твърде големите обувки също могат да причинят повече вреда от полза. Бебето, което лежи и активно мърда и играе с крачетата си, може да получи неприятни ожулвания в такъв случай. При по-големите деца твърде големите обувки могат да причинят свиване на пръстите, които ще се опитват по този начин да се хванат за пода.

Бебешки обувки в Zoya Fashion В най-новата колекция на Zoya Fashion ще намерите елегантни и топли бебешки обувки за момичета, които са идеални за зимни стилизации.

Кой каза, че зимното обуване за дете трябва да бъде сиво и скучно? Благодарение на красиви аксесоари като ангелски криле и блестящи корони всички ще обърнат внимание на вас по време на разходка. Проверете сега наличните модели в раздела БЕБЕШКИ ОБУВКИ ЗА МОМИЧЕТА.

Публикувайте коментари (0)

Submit
нагоре
Sklep jest w trybie podglądu
Вижте пълната версия на сайта
Sklep internetowy Shoper Premium